H - Cs:08:00-17:00 P:08:00-14:30
+361/780-4383
+361/786-8351
+ 3670/634-2603

GYIK

Economic Solutions

Vállalja-e a felelősséget tevékenységéért az Economic Solutions?

Cégünk a megbízók ügyeit sajátjaként kezeli, ezért a hazai piacon egyedülálló módon tényleges, írásbeli garanciát vállalunk minden egyes tevékenységünkért. Ez azt jelenti, hogy Ön mindenkor teljes biztonságban érezheti magát.

Foglalkoznak-e kintlévőség-kezeléssel?

Teljes körű pénzügyi-gazdasági szolgáltatást nyújtunk, amelynek a behajtással, felszámolással és végrehajtással kapcsolatos feadatok is részét képezik, ha ügyfelünk érdeke úgy kívánja. Ez azt jelenti, hogy Önnek nem kell egy harmadik, kintlévőség-kezelő céghez fordulnia: mi egy helyről, saját apparátusunkkal intézzük ilyen jellegű ügyeit is – a felszólítástól egészen a konkrét pénzbehajtásig.

Tudnak-e segíteni, ha az előző könyvelőm munkája kifogásolható volt? Helyre tudják hozni a könyvelés terén az elmúlt években felmerült problémákat?

Új ügyfeleinknél első lépésként automatikusan az aktuális évet könyveljük, ennek során tárjuk fel az azt megelőző időszak problémás területeit is. Ezeket természetesen visszamenőleg is korrigáljuk – akár már kiszabott büntetés megléte esetén is.

Felszámolást vagy csődeljárást kezdeményeztek a cégem ellen. Visszafordítható-e az eljárási procedúra?

Igen, ilyen szélsőséges esetekben is állunk rendelkezésére. Az Economic Solutions közbenjárásával akár meg is szüntethető az eljárás, de szinte minden esetben enyhíthetőek a szankciók.

A könyvelőm az én nevemben és a saját ügyfélkapumon keresztül juttatja el a bevallásokat a NAV felé. Szabályos ez az eljárás?

Mivel az Economic Solutions teljes körű felelősséget vállal az összes, általa elvégzett munkáért, ezért a bevallásokat is saját, vállalati ügyfélkapuján keresztül küldi el az illetékes hatóságnak.

Tudják-e vállalni a céges ügyeimet, ha nemzetközi könyvelésre van szükségem?

Természetesen. Az Economic Solutions nemcsak az EU-n belüli, de azon kívüli anyavállalatok esetében is szakértő módon készíti el a magyarországi leányvállalat adatszolgáltatásait és kimutatásait.

Önkormányzatunk pályázni szeretne, de sajnos nincs meg a szükséges önerőnk. Mi a teendő?

Az Economic Solutions önkormányzatok esetében is szakszerű segítséget nyújt mind az önerő finanszírozásában, mind pedig a megfelelő források felkutatásában.

Kompetens-e az Economic Solutions pályázat-előminősítésben?

Olyannyira, hogy nemcsak az előminősítéssel, de a megfelelő pályázati lehetőségek felkutatásával kapcsolatban is bizalommal fordulhat hozzánk.

A bérszámfejtésen túl foglalkoznak-e egyéb munkaügyi dokumentumok elkészítésével és átnézésével is?

Igen, az Economic Solutions cége igényeinek megfelelően elkészíti és szakszerűen átnézi, kommentálja a vállalat működéséhez kapcsolódó munkaszerződéseket, munkaköri leírásokat, illetve titoktartási nyilatkozatokat.

Képviselik-e cégemet a NAV-nál vagy egyéb hatóságoknál, ha nem áll módomban megjelenni?

Az Economic Solutions cége teljes körű pénzügyi-gazdasági ügyintézését magára vállalja – ebből pedig a vállalat képviselete sem maradhat ki. Az Ön előzetes megbízása alapján mindennemű hivatalos ügyet elintézünk, annak érdekében, hogy cégét tehermentesítsük. Mindezt bizonyos esetekben alapszolgáltatásként nyújtjuk, más esetekben egyéni igény szerint.

Kínálnak-e online könyvelési szolgáltatást?

Elsődleges szándékunk, hogy Önnek időt, energiát és pénzt takarítsunk meg, ezért természetesen számláit e-mailben is eljuttathatja hozzánk. Terveink szerint pedig a közeljövőben felhő alapú rendszerrel is bővítjük szolgáltatásaink körét.

Van-e lehetőség helyszíni, a cégem székhelyén történő könyvelésre, vagy kizárólag saját rendszerükkel dolgoznak?

Természetesen előfordulnak olyan esetek, amikor egy cég működésének gördülékenységét a helyszíni munkavégzés szolgálja. Ezért az Economic Solutions igény szerint, alkalmanként kiszervezi szakembereit ügyfelei telephelyére egy-egy projekt erejéig. Így a cég könyvelése a saját, vállalati könyvelési rendszerbe illeszkedik.

Tudnak-e segíteni pályázatfigyelésben és -írásban?

Az Economic Solutions egyik nagy előnye, hogy minden, cége gazdálkodásával kapcsolatos feladatot magára vállal – beleértve a vállalat továbbfejlesztését érintő ügyeket is. Ebbe természetesen beletartozik egy pályázat teljes körű ügyintézése is. A lehetséges fejlesztési projektekhez proaktív módon állunk hozzá, így a legtöbbször kérés nélkül, mi magunk hívjuk fel a figyelmet egy-egy megpályázásra érdemes lehetőségre.

A korábbi könyvelőmtől nem kaptam meg cégem iratait, mi a teendő?

Ez sajnos gyakran előfordul – annak ellenére, hogy a vállalkozás működéséhez kötődő iratok az adott cég tulajdonát képezik. Emellett a könyvelőket szabályok és utasítások kötik az átadandó dokumentumokkal és az átadás módjával kapcsolatban. Az Economic Solutions hivatalos eljárás keretében juttatja vissza az iratokat a jogos tulajdonosnak, azaz Önnek.

Az előző üzleti évet veszteségesként zárta a könyvelőm. Van-e mód a mérleg visszamenőleges módosítására?

Az Economic Solutions a jogszabályi lehetőségek figyelembevételével akár 5 évre visszamenőleg is korrigálja a feltárt hibákat. Ebből következően a mérleg módosítása is lehetséges.

Mikrovállalkozást működtetek, pályázhatok-e EU-s támogatásokra?

Bármilyen jogi formában működő vállalat jogosult pályázni, legyen szó akár őstermelőről, akár mikrovállalkozásról. Sőt: az Economic Solutions ki is választja az Ön vállalkozása szempontjából legelőnyösebb pályázatokat. Emellett természetesen igény szerint összeállítjuk a a pályázatok benyújtásához szükséges dokumentációt is.

Vállalnak-e keresztféléves, illetve konszolidált könyvelést?

Igen, mindkettőt, alkalmazkodva cége igényeihez.

Cégem könyvvizsgálatra kötelezett. Tudnak számomra könyvvizsgálót biztosítani?

Igen: két, különböző profilú, neves könyvvizsgáló céggel állunk kapcsolatban. Így még választási lehetőség is van, hogy az Ön cége számára leginkább megfelelő profilút megtaláljuk.

Jelenleg külföldön dolgozom magyar állampolgárként, és nem tudom, hogyan kell kitöltenem az adóbevallásomat. Tudnak ebben segíteni?

Igen, az Economic Solutions ezt a feladatot elvégzi Ön helyett. Ugyanez természetesen a Magyarországon dolgozó külföldi állampolgárokra is érvényes.

Pályázni szeretnénk cégemmel, de több adatot idegen nyelven kell megadnunk. Vállalnak-e szakfordítást?

Igen, minden könyveléshez és pénzügyekhez kapcsolódó ügyben elérhető nálunk szakfordítási szolgáltatás, angol, francia és német nyelven.

Cégem banki hiteléhez pénzügyi és üzleti tervre lenne szükségem, de házon belül nincs rá megfelelő szakemberem. Igénybe vehető-e az Economic Solutions-nél ilyen jellegű szolgáltatás?

Igen, az Economic Solutions elkészíti a pályázatokhoz, banki hitelekhez és projektfinanszírozásokhoz kapcsolódó teljes körű üzleti-pénzügyi terveket, illetve a vonatkozó dokumentációt.

Bt.-ből kft.-vé szeretnénk átalakulni. Tudnak-e szakszerű segítséget nyújtani?

Igen, az Economic Solutions vállalja az átalakulással, beolvadással és szétválással kapcsolatos procedúrák lebonyolítását is.

Jelentéseket kell benyújtanom különböző hivatalok, önkormányzatok, illetve hivatalos szervek számára. Mi az első lépés?

Az Economic Solutions leveszi a válláról a hasonló ügyek terhét. A NAV felé benyújtandó dokumentumok elkészítésén túl vállaljuk KSH, Nébih, VPOP stb. jelentések teljes körű ügyintézését is.

Ha nincs időm és energiám az irodai eszközök beszerzésésre (nyomtató, laptop, irodaszer stb.), számíthatok-e Önökre?

Igen, az Economic Solutions praktikus és operatív ügyekben is áll cége rendelkezésére. Mindig igyekszünk megtalálni az Önnek legkedvezőbb beszerzési módot.

Cégem veszteséges, és szeretném optimalizálni a helyzetet. Kérhetem-e ebben az Önök segítségét?

Az Economic Solutions ilyen jellegű ügyekben is szerteágazó tapasztalatokkal rendelkezik. Együtt megtaláljuk a megoldást cége pénzügyeinek rendbetételére.

Intéznek-e új bankszámlák nyitásával kapcsolatos ügyeket?

Olyannyira, hogy Önnek a bankba már csak az aláírások miatt kell személyesen befáradnia. Sőt: segítünk a legkedvezőbb feltételekkel rendelkező ajánlatok felkutatásában is. Ezután az összes iratot az Economic Solutions kéri be, illetve szintén mi töltjük ki a nyitáshoz szükséges dokumentumokat.

Nincs cégem, szja-bevallási kötelezettségem viszont igen. Fordulhatok ezzel az igényemmel Önökhöz?

Igen, természetesen magánszemélyek adóbevallásának elkészítésével, illetve a kapcsolódó ügyek intézésével is foglalkozunk.

Le tudják-e bonyolítani a cégmódosítás mellett az ahhoz kapcsolódó adminisztratív és számviteli ügyeket is?

Természetesen, hiszen egy cégmódosítás során nemcsak könyveléssel kapcsolatos teendők merülnek fel, hanem számos egyéb, adminisztrációhoz fűződő dolog is. Hiszünk abban, hogy ezeket a legcélszerűbb egy kézben tartani.

Nem találta meg a választ kérdésére? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

[contact-form-7 id=”5890″ title=”Contact Homepage”]

WordPress Image Lightbox